”Men jag tror också på Gud!”

 Det har hänt nån gång då och då, att en eller annan mer eller mindre känd person i något intervjusammanhang har kunnat säga att han nog ”tror på Gud”, och sen är man glad på kristet håll, ungefär som om den här människan skulle ha blivit frälst eller något!

Jag kom en gång att samtala med en gammal missionär om det här fenomenet.

 

”Här i Finland verkar en del kristna vara beredda att säga ”tack och lov, tänk att han har kommit till tro”, så snart nån kläcker ur sig några flummigheter om att han nog tror på en högre makt”, sade han. ”Men om det räckte, då hade jag inte behövt åka till Afrika, för där tror nog minsann folk på högre makter av alla de slag! Där vet varenda kotte att det nog finns en Gud!”

Sedan tittade han på mig ett slag innan han fortsatte, och då var det med allvar och tyngd han talade. ”Men de vet inte vägen till Gud, fast de nog tror att Han finns! Det är därför det behövs mission, både i Afrika och här hemma, så att människor kan få höra om Jesus och komma till tro på Honom!”

Jag kom då ihåg medmänniskor, och ännu fler kommer jag ihåg i dag, som med litet olika variationer på temat har sagt mig något som gått ut på att ”Visst tror jag på Gud jag också! Fast jag tror ju inte sådär som du tror! Ser du, MIN gud, han är………..”

Sedan fylls det i många olika saker på den streckade linjen, men alla de här olika ”min gud”-varianterna tycks ha det gemensamt, att man inte behöver omvända sig för att tro på dem, inte heller behöver man acceptera Jesus som både Herre och Frälsare.

Inte är det lätt att förklara för människor att Jesus faktiskt är enda vägen till den Gud som Är, att ingen kommer till Fadern utom genom Honom. Och visst kan folk bli både arga och stötta om man säger till dem att det där, som du kallar ”din gud”, det är i själva verket det som håller dig borta från Gud!

Det går så lätt att prata om ”Gud”, eller ”vår Herre”, eller ”ödet”, eller ”högre makter”.

Motståndet kommer när det blir tal om Jesus!

Mörkret tycker intensivt illa om Ljuset, för det varken förstår sig på Ljuset eller kan besegra det…

Men frälsningen finns där det talas om Jesus, och Honom som korsfäst, inte där det bara talas litet allmänt om försyner och högre makter!

Evangeliet om Jesus är inget att skämmas för, för det är Guds kraft till frälsning!

Det får vi komma ihåg, både predikare och andra, så att vi inte flummar bort det!

 

Taggar: ,
Publicerad i Svenska blogginlägg