”Jag är inte på humör”

Märkligt hur vissa veckor kan kännas som att man bara önskar att nästa vecka ska börja, förhoppningsvis i en helt annan stämning! Jag har haft Nordmans ”Vandraren” i bilstereon, och lyssnat på titellåten då och då, medan jag kört från ställe till ställe.

”Det gör ont, men gå ändå, du kan aldrig vända om….”

Skulle jag ha haft  ”The show must go on”  från ”Cabare”, hade jag förmodligen spelat den också.

Såna här veckor har jag nytta av att ha läst en massa helt världsliga böcker,  såna som många goda kristna antagligen skulle rynka på näsan åt och undra varför jag slösar tid på att läsa sånt skräp.

Ta t ex Frank Herberts ”Dune”. I första delen av den scifi-sagan skildras en scen, där en av huvudpersonerna ska ha sin dagliga stridsutbildning, och kommer in till tränaren för att träna närstrid med kniv. Hans dystra min får tränaren att undra vad som fattas honom?

”Jag är inte på humör för det här idag”, svarar han.

Tränaren exploderar. ”Inte på humör? Tror du att dina fiender kommer att undra om du är på humör att slåss den dag då det är allvar? Gör du inte ditt yttersta nu ska jag ge dig en skråma du sent ska glömma!”

Precis. Inte frågar varken djävulen, världen eller mitt eget kött om jag är på humör, eller om de ska låta mig vara ifred till nästa vecka. De anfaller bara ettrigare om de anar att jag är sårbar!

Det gör ont ibland, men gå ändå, stå fast ändå, håll dej till Herren ändå, slåss ändå!

Det kommer inte att göra mindre ont om man försöker stanna, dra sig undan, eller kompromissa sig fram till någon slags separatfred med fienden.

”Sluta tänka, det är svårt ändå, du får ta en dag i taget”

Just det. En dag i taget! Som din dag, så ska din kraft vara!

Den här dan har jag fått nåd som ska räcka för den här dan, inte mer. I morgon är Guds nåd och barmhärtighet ny igen, då får jag en ny dagsranson! Den innebär inte nån garanti för att det inte ska göra ont, men den innebär ett löfte om att jag inte ska bli prövad över min förmåga.

Jag är med er alla dagar till tidens slut, säger Jesus. Alla dagar. En dag i taget. I dag behöver jag inte gå morgondagens distans. Det är segt. Men med Guds hjälp orkar jag.

Taggar:
Publicerad i Svenska blogginlägg
En kommentar på “”Jag är inte på humör”
  1. Österbottning skriver:

    Jättebra text! Har själv tänkt så många gånger: The show must go on. Och inte måste man kanske vara på topphumör på jobb alla dar. Blir man hemma då, hamnar ju ens arbetskamrater att dra tyngre lass den dagen och hur är då deras humör?