Mediainfluens(a)

Det börjar bli rätt många nu, som har frågat mig om jag har vaccinerat mig eller tänker vaccinera mig mot mediainfluensan, som jag föredrar att kalla den. Fast svininfluensa kan väl gå an, det är faktiskt rätt svinaktigt att skrämma upp folk på det här sättet!

Den här upphaussade förkylningen är ju faktiskt i nuvarande utformning lindrigare än vanlig säsonginfluensa!

 

De flesta som får den blir bara ordentligt förkylda, dödligheten är mycket låg – enligt de senaste svenska siffrorna bara hälften av dödligheten i en vanlig vinterflunsa, sådan som går varenda vinter.

Så nej, jag har inte vaccinerat mig. Det har jag inte gjort förr om vintrarna heller, så varför skulle jag göra det nu? För att det har varit nyhetstorka, så att man gjort rubriker av det här istället?

 

Men kanske vi har behov av ett hot, som man kan göra något åt, gå och ta en spruta mot!

Jag menar, man kan ju inte vaccinera sig mot lågkonjunktur och hotande arbetslöshet, inte mot global uppvärmning, och inte mot ayatollor med kärnvapen, men det här kan man göra något åt, i alla fall (tror man).

Fast jag tror faktiskt mer på att sova ordentligt om nätterna, stressa med måtta, och få i sig tillräckligt med C och D-vitamin. Gud har utrustat oss människor med ett immunförsvar, som är fullt kapabelt att ta hand om influensavirus, bara vi sköter om våra kroppar och själar litet grann!

 

Vad som är rätt skrämmande i sammanhanget är hur lätt det är att påverka stora befolkningsgrupper via massmedia. Och hur förvirrade människor, också kristna människor, blir av motsägelsefulla påståenden, när de sprids tillräckligt mycket och med tillräckligt mycket självsäkerhet och pondus. Och hur allsköns märkliga konspirationsteorier poppar upp överallt, och bara ökar på förvirringen och osäkerheten hos människorna.

Som sagt, svininfluensa, svinaktigt upphaussad.

Vi ska inte låta oss drivas hit och dit av vart vindkast i läran, oberoende av vilka läror det sedan handlar om!

 

………………

 

Ja, nu har en månad gått sen jag skrev det här. Influensavågen håller på att ebba ut för den här gången. Men vi hann få en ny riskgrupp, i alla fall! En riskgrupp av för vaccinationsivrarna oväntat slag, kanske. Det har nämligen visat sig att sådana människor, som fått organ transplanterade, kan få avstötningsreaktioner – inte av mediaflunsan, utan av vaccinet! I Sverige är det en som har dött på grund av detta.

Så nu har vi alltså riskgrupper som det sägs bör vaccinera sig, för det är farligt att låta bli, och så har vi riskgrupper som ska låta bli att vaccinera sig, för det är farligt för dem att bli vaccinerade…

Jag tror fortfarande mest på den influensamedicin jag beskriver här ovan…

 

Taggar:
Publicerad i Svenska blogginlägg