Jag mår illa!

Det var visst Magnus Uggla som sjöng den låten? ”Illa, jag mår illa…” En av gårdagens nyhetstexter hade just den inverkan på mig. Jag blev fysiskt illamående, det vände sig i mig. För tusende gången frågade jag som profeten Habackuk: ”Herre, hur kan du se på de trolösa och tiga, när den ogudaktige slukar den som är mer rättfärdig än han?”

 

Nyheten lät alltså i korthet så här: danska kvinnor reser till Sverige och gör abort, om ultraljudsundersökningen visar att barnet är av ”fel” kön. I Sverige får man nämligen göra abort ännu i artonde graviditetsveckan utan att behöva uppge någon orsak. I Danmark går den gränsen vid tolfte veckan, och det är för tidigt för att ultraljudet ska säga något om barnets kön.

Dessa föräldrar är alltså beredda att ta livet av sina barn och försöka på nytt, tills barnet är av önskat kön!Nog talar Jesus om en tid när laglösheten ska ha förökats till den punkt där kärleken kallnar hos de flesta, men att det skulle leda till en så iskall känslolöshet till och med mot egen avkomma, det är närmast obegripligt.

Här har barnen degraderats till att vara som vilken handelsvara som helst – om leveransen inte svarar mot beställarens önskemål är det bara att returnera den…

 

Här kan man verkligen tala om att de ogudaktiga slukar dem som är mer rättfärdiga än dem själva.

Profeten fick svar på sin fråga, andra kapitlet i Habackuk är i sin helhet Guds svar på frågan. Där står det bl a så här: ”Ve dem som bygger upp en stad med blodsdåd, eller grundar en stad med orättfärdighet!”

Ett land byggs upp med sin lagstiftning som grund. Ve alltså de länder som har lagar som möjliggör den här sortens blodsdåd!

Taggar:
Publicerad i Svenska blogginlägg