Viimeinen mahdollisuus

Kun tulin kotiin Ruurikkalasta, mielenkiintoinen kysymys odotti postiluukussa (elektroonisessa, siis):

Ilmestyskirjassa 14:6-7. kirjoitetaan näin: Ja minä näin lentävän keskitaivaalla erään toisen enkelin, jolla oli iankaikkinen evankeliumi julistettavana maan päällä asuvaisille, kaikille kansanheimoille ja sukukunnille ja kielille ja kansoille. Ja hän sanoi suurella äänellä: ”Peljätkää Jumalaa ja antakaa hänelle kunnia, sillä hänen tuomionsa hetki on tullut, ja kumartakaa häntä, joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet.”

Kysymys: Mihin aikaan tämä tapahtuu? Onko tämä seurakunnan ylöstempauksen jälkeen? Vai onko seurakunta epäonnistunut tehtävässään, koska enkelin pitää viedä se loppuun?

Ensin haluaisin kiinnittää huomiotamme evankeliumiin, jota tämä enkeli julistaa.

Tämä ei ole mikään ”Herra rakastaa kaikkia ehdottomalla rakkaudella, että olkaa vain turvallisin mielin, kaikki järjestyy, ja ainakin useammat pääsevät taivaaseen”. Tämä on ankara kehotus pelkäämään Herraa, antamalla Hänelle kunnia ja kumartamalla Häntä!

Täytyy tunnustaa, että sillä evankeliumilla, joka nykyään yleisesti julistetaan, ei ole paljon yhteistä sen evankeliumin kanssa, joka apostolit julistivat. Voimme vain lukea Apostolienteot luvut 2, 10 ja 17, ja katsoa, mikä Paavali ja Pietari julistivat, niin voimme heti todeta, että he puhuvat  hyvin selkeästi kääntymyksestä ja tulevasta tuomiosta, siis siitä miten meidän tulisi suhtautua Pyhään Jumalaan, ja mitä me voimme odottaa että tämä Pyhä Jumala tekisi, silloin kun armon aika loppuu!

Mutta eivät he puhu sen kummemmin mistään ”ehdottomasta rakkaudesta”, eivätkä muutenkaan tarjoa mitään halpaa armoa kuulijoilleen!

Minä olen siis sitä mieltä, että kyllä, enkelin julistus on merkki siitä, että seurakunta on epäonnistunut tehtävässään.

Eikä tämä pitäisi olla meille mikään yllätys! Jeesushan kysyyy, jos Hän yleensä tulee löytämään uskoa maan päältä, kun Hän tulee takaisin! Paavali profetoi, että loppuajassa tapahtuu suuri luopumus, ja jo hänen aikanaan julistettiin vierasta Jeesusta, väärää evankeliumia, ja vierasta henkeä seurakunnissa.

Sana ennustaa myös, että kun loppuaika lähestyy, niin kristityt eivät enää tulee sietämään raitista evankeliumia, vaan haalivat itsellen harhaopettajia korvasyyhynsä.

Ja monta muutakin samanlaista tekstiä löytyy Raamatusta.

Miten voisimme sitten odottaa, että loppuajan seurakunta onnistuisi tehtävässään?

Tämä voi nyt kuulostaa aika pessimistiseltä, mutta kyllä se tämmöiseltä näyttää, jos ei kuuntele kaikkea ja kaikkia muita, vaan uskoo vain siihen mikä Sana sanoo.

Joku voi nyt tietenkin sanoa, että Jeesushan sanoo, että tulee takaisin vasta silloin kun evankeliumi on julistettu kaikille kansoille, ja se on totta! Mutta hän ei sano, että seurakunta yksin tulee viemään työn loppuun, vain että se tulee tapahtumaan.

Ilm 14 sanookin, että tämä työ tullaan viemään loppuun enkeli, eikä ihmiset!

Joku on myös sanonut, että tämä Ilmestyskirjan enkeli, joka taivaalta julistaa, tietenkin on radio- ja televisiolähetykset, ja Internetin välittämät opetukset ja saarnat. Että nyt, uuden ajan tekniikan kautta, seurakunnan lähetystyötä voidaan viimein onnellisesti viedä loppuun!

Mutta ei siinä tarvitse kun  tarkistaa kaikki tämän elektronisen julistuksen sisältö, niin kysymysmerkit alkaavat kasaantua. Onko sen pääsisältö tosiaan kehotus kunnioita ja pelätä Jumalaa, niin että häntä kumarretaan ja totellaan Luojana ja Kuninkaana, sillä Hänen tuomionsa päivä lähestyy? Ja jos ei ole, miten se sitten voisi olla Ilmestyskirjan enkeli?

Tämä ei nyt tietenkin tarkoittaa, että meidän tulisi luopua yrittämisestä viedä lähetystyö loppuun! Herran käsky on annettu, ja sen on noudettavaa! Vaikka Herra sitten loppuvaiheessa lähettääkin enkelinsä viemään työ loppuun, niin kaikki mikä ennen sitä on tehty, jokainen ihminen joka ennen sitä on tullut uskoon, on suuri voitto!

Uskon minä myöskin, että Kristuksen seurakunta Pyhän Hengen voimassa ja johdatuksessa on tehnyt suurimman osan työstä, onhan evankeliumia julistettu jo kaksituhatta vuotta maan päälllä.

Me emme vain, evankeliumin väärentämisen ja loppuajan luopumisen takia, pysty viemään työn loppuun. Sen takia tämä enkeli tulee.

Tämän ensimmäisen enkelin seurassa tulevat myös kaksi muuta enkeliä, ja hekin julistavat Jumalan tuomiota ja vihaa kansoille, 14:8-11. Näiden kolmen enkelin julistuksen jälkeen sato on kypsää, tuomio tulee. 14:14-20. Tämä on ihmiskunnan viimeinen mahdollisuus!

(Täytyy muistaa, että Ilmestyskirja ei ole kronolooginen)

Minä ajattelen siis että tämä tapahtuu hyvin lähellä Herran tulemusta.

Toinen kysymys sitten. Tämä, siis enkelten julistus, tapahtuu ennenkuin seurakuntaa temmataan ylös.

Kaiken, paitsi Jeesuksen toinen tulemus, nimittäin tapahtuu ennen kuin seurakunta temmataan ylös!

Olen tietenkin tietoinen siitä, että yleisesti opetetaan että seurakunta lähtee täältä joko ne seitsemän viimesten vuoden alussa, tai sitten kun 3½ vuota on jäljellä. Tämä on kuitenkin raamatunvastainen opetus.

Raamatussa sanotaan nimittäin hyvin selkeästi täsmälleen milloin ylöstempaus tapahtuu, ja se tapahtuu viimeisenä päivänä, samana päivänä kun Jeesu tulee takaisin.

! Tess 4:15-17 kertoo meille, että meidät temmataan ylös vasta sen jälkeen, kun Kristuksessa kuolleet ovat nousseet kuolleista.

Kun me sen tiedämme, meidän ei tarvitse kuin saada selvä milloin Kristuksessa kuolleet nousevat, niin sitten me tiedämme myös milloin ylöstempaus tapahtuu!

Tämä tieto löytyy Johanneksen evankeliumista, luvusta 6. Siellä Jeesus sanoo peräti neljä kertaa, että hän tulee herättämään heidät, jotka uskovat Häneen, viimeisenä päivänä! Joh 6:39, 40, 44, 54.

Ei siis seitsemän vuotta ennen viimeistä päivää, ei 3½ vuotta ennen viimeistä päivää, vaan juuri viimeisenä päivänä! Ja jos meitä ei temmata ylös ennenkuin Kristuksessa kuolleet ovat nousseet, niin asia on sillä selvä!

Että nämä opit ennenaikaisesta ylöstempauksesta ovat syntyneet ja levinneet, johtunee siitä, että Raamatun tutkimisen perusperiaate ei ole noudatettu, siis, että selkeät kohdat pitää tulkita epäselvät.

Vaan on lähdetty epäselvistä, ja sitten inhimillisen ajattelun avulla ruvettu tulkitsemaan niitä. Lopputulos on sitten, niin kuin voi odottaa, oppi ylöstempauksesta, joka sopii aivan liian hyvin kuulijoiden korvansyyhynsä – kuka ei nyt haluaisi olla turvassa taivaassa silloin kun maan päällä on vaikeata?

En tiedä, tyydyttääkö vastaus, mutta muuta vastausta minulla ei ole annettavana!

Publicerad i Suomeksi
En kommentar på “Viimeinen mahdollisuus
  1. Aimo skriver:

    Vastaus on hyvä!