Kvinnoprästmotståndare?

Då och då kommer människor och frågar mig om jag är kvinnoprästmotståndare, när jag har uttryckt sympati för kvinnoprästmotståndarna.
Vid det här laget börjar den frågan göra mig litet trött.

För det första så är jag ju inte ens medlem i lutherska kyrkan, så de ordningar man där har berör inte mig direkt på något sätt!

För det andra har jag aldrig, under den tid jag ännu jobbade åt LIM, och medverkade i lutherska gudstjänster, vägrat att samarbeta med någon kvinnlig präst. Om jag ska vägra att samarbeta med någon, då kommer det att bero på att personen i fråga öppet har åsidosatt Guds Ord och förnekat kristna grundsanningar. Inte på kön, eller på var man råkar jobba.

För det tredje har jag redan för ett bra tag sedan klart och öppet här på min hemsida förklarat både var jag står i frågan om kvinnligt ledarskap i församlingarna, och vad jag grundar min uppfattning på, så frågan är ju därmed besvarad!

Den som är intresserad kan läsa artiklarna ”Ledarskapet, förkunnelsen och kvinnorna”, samt ”Prästskoj och skojarpräster”, båda finns i kategorin ”Undervisning”.

I den ena kommenterar jag en bok, där den meningen förs fram, att alla ska göra allt överallt, män som kvinnor. I den andra funderar jag litet på det liturgiska prästämbetet som sådant.

Den som vill ha ett riktigt kort svar kan få det också, här och direkt:

Jag tror inte att det är förenligt med Bibeln att en kvinna har det yttersta ansvaret för en lokalförsamling. I Skriften förutsätts församlingsföreståndaren vara en man.

Jag tror också att en kvinna kan ha vilken tjänst som helst i församlingen, det är bara vissa ställningar av auktoritet som Herren har beslutat att ska drabba enbart män. Skriften talar ju också om kvinnor som undervisar, profeterar, och så vidare!

Jag har alltså inga problem med att kvinnor undervisar, döper, delar nattvard eller så.

Vad är jag då motståndare till? Varför har någon, som är så extremt lågkyrklig som jag, ibland uttalat mig på sådant sätt, att människor har kunnat få för sig att jag är något slags svuren fiende till kvinnliga präster och pastorer?

Jo, jag är motståndare till att man bedriver klappjakt på de konservativa prästerna!

Jag är motståndare till att människor hindras från att arbeta som herdar och lärare, om detta är vad Herren har kallat dem till, hindras, därför att de visserligen tror på Jesus, och på Hans Ord, men inte på kvinnliga präster!

Jag är motståndare till att mina bröder i Herren dras inför domstol och avstängs från sin tjänst, därför att de vill lyssna till sitt samvete!

Jag är motståndare till att de till och med nekas rätten att väja, att dra sig tillbaka, att lämna fältet fritt för sina meningsmotståndare!

Jag är motståndare till den utrensningspolitik som nu bedrivs i den lutherska kyrkan!

Rensa ut villolärarna, äktenskapsbrytarna, smädarna och kappvändarna i stället, om någon ska utrensas! Den utrensningen skulle ha bibliskt stöd!

Detta har jag inte stuckit under stol med, och eftersom jag ibland har ställt mig till försvar för de konservativa prästernas rätt att finnas, har folk fått för sig att jag också till alla delar omfattar deras tankar och ställningstaganden.

Vilket jag alltså inte gör.

Varde detta härmed deklarerat!

Taggar:
Publicerad i Svenska blogginlägg, Undervisning