Skillnad på folk och folk!

Det tycks vara det, skillnad på folk och folk. Eller ska vi säga skillnad på tro och tro?

För några veckor sedan fick man läsa i tidningen att någon i Italien bosatt finländska hade ställt till med stort rabalder om krucifixen på väggarna i de italienska skolorna. Dem kunde hon inte tåla, de skulle bort! Så hon anmälde Italien till storebror EU!

Storebror EU var helt på hennes linje, och anmodade de italienska myndigheterna att med det snaraste plocka ner Jesusbilderna från skolväggarna. Italienarna hade tillräckligt med kurage att vägra – det är inte alla, som likt Finland offrar vad som helst för att få vara bäst i EU-klassen!

 

Nu har då Schweiz hållit folkomröstning om de muslimska kyrktornens, alltså minareternas, vara eller icke vara, och folkets majoritet ville inte ha dem. Storebror EU är djupt ogillande till detta.

 

Alltså. När man i Italien vill ha bort kristna symboler. då håller EU-myndigheterna med.

När man i Schweiz vill slippa religiösa symboler tillhörande en annan religion än kristendomen, då håller  EU emot!

Intressant… speciellt med tanke på att i fallet Italien var det en enskild person som ville ha bort något, som en överväldigande majoritet av folket ville ha kvar, medan det i Schweiz var fråga om folkmajoritetens önskan att slippa minareterna!

Outgrundliga äro storebror EU:s uppfattningar om demokrati… och om religioner…

 

Och så har vi då rabaldret kring bordsbönen i skolan här i Finland.

Det är kantänka en fruktansvärd indoktrinering som pågår, när de arma försvarslösa barnen tvingas lyssna, när ”I Jesu namn till bords vi gå” blir bedd före måltiden.

Den ständigt pågående ateistiska indoktrineringen väcker däremot uppenbarligen inga upprörda känslor!

En gammal och luttrad man som jag är dessutom oförskämd nog att komma med följande kvalificerade gissning: Det dröjer nog inte länge till förrän förbuden mot kristna inslag i julfirandet börjar komma smygande.

Någon som minns ståhejet kring de så kallade betonggrisarna i H:fors, ni vet, de där betongklumparna vägverket använder som trafikhinder?

Det kunde ju såra muslimernas känslor att ha sånt på gatan, hette det… hur sårande ska det då inte vara för muslimerna och fritänkarna att tvingas lyssna till kristna julsånger i varuhusen?

 

Det är skillnad på folk och folk. Och på tro och tro. Och på vad hänsyn somliga innehavare av storebrorskomplex anser ska visas utövarna av olika religioner.

 

För övrigt är jag av den meningen, att de, som nu har ett blödande hjärta för muslimernas rätt att bygga minareter i kristna länder, också kunde försöka klämma fram en droppe hjärteblod för de kristnas obefintliga rätt att bygga kyrkor i en del muslimska länder… det skulle liksom öka på trovärdigheten!

 

Taggar:
Publicerad i Svenska blogginlägg