”Hur vet jag skillnad på Jesus och Antikrist?”

En sådan här fråga droppade in häromsistens:

”Jag vet faktiskt inte om jag kommer att se skillnad på Jesus och Antikrist. Antikrist kommer ju att vara så övertygande att han till och med ska bedra de utvalda! Finns det något enkelt sätt att veta vem man egentligen har att göra med?”

 

Jodå, det finns det, och man behöver inte ens vara så förskräckligt bibelsprängd och lärd för att klara upp det här!

Det är nämligen så, att när Jesus kommer tillbaka, då kommer två saker omedelbart att hända med alla troende, som lever här på jorden i det ögonblicket.

Vi kommer att ryckas upp på skyar, honom till mötes!

När detta sker, kommer vi också att förvandlas, så att vi blir lika honom. Vi får en förhärligad uppståndelsekropp, vi också, lik den som Jesus har efter sin uppståndelse!

 

Om någon kommer och utger sig för att vara Jesus, och inget av det här har hänt, då har vi alltså att göra med den andre, bedragaren.

Det spelar ingen roll hur många underverk som händer, hur väl förklädd till en ljusets ängel den onde än är, eller hur många som i det skedet tror på honom och följer honom.

Här gäller enklast möjliga matematik:

Inget uppryckande + ingen förvandling = ingen Jesus.

 

Vad det gäller den sorts människor, som kommer före Antikrist, och bereder marken för honom, så ger första Johannesbrevet en hel del information.

Vi får veta att de förnekar Fadern och Sonen, alltså att Jesus är Guds Son. 2:22

De förnekar att Människan Jesus är Guds Son, ”Kristus som har kommit i köttet”. 4:1-3

De ”älskar världen”, det som är köttets begär och ögonens begär och högfärd över livets goda. 2:15-16

Detta tar sig uttryck i att de ”gör synd”, alltså inte bara syndar som tillfälliga syndafall, som de sedan ångrar, utan öppet och trotsigt framhärdar i sin synd, och försöker få andra med på samma olycksväg. 2:26

Den som på detta sätt ”gör synd”, han är av Djävulen. 3:8

 

Många, som det här signalementet passar in på helt eller delvis, har inte en aning om vems kärra de låtit sig spännas för.

De är så förblindade av det humanistiska toleranstänkandet, att de är ärligt övertygade om de går Guds ärenden och på riktigt följer Jesus, när de i själva verket både syndar, och ger sitt bifall och uppmuntran till andra, som också gör det.

Detta ändrar dock inte på faktum.

Enligt Skriften församlar de inte med Jesus, de bereder i verkligheten väg för Antikrist. 2:18-19

Guds Ord blir inte om intet!

Taggar:
Publicerad i Undervisning