De öppna dörrarnas dag?

”Det kungliga salighetsverket” i vårt västra grannland upphör inte att förvåna – fast inget som kommer från det hållet borde väl längre förvåna. Ett verkligt genombrott i den kyrkliga anställningspolitiken rapporteras nämligen i dessa dagar ha skett i Sofia församling på Stockholmen.

Man har anställt en imam!

En imam är alltså en muslimsk präst.

Han är anställd uttryckligen för att undervisa om islam.

Detta för att församlingsmedlemmarna ska bli av med sina fördomar om islam, och få lära sig att denna ”fredens och kärlekens religion” absolut inget har att göra med vare sig terrorism, kvinnoförtryck, avhuggna händer, eller något annat obehagligt som stockholmarna – av naturligtvis helt outgrundliga anledningar – kommit att koppla samman med Muhammeds efterföljare.

För ett antal år sedan framfördes på kyrkligt håll här i Svenskfinland tanken att kyrkan borde bygga moskeer åt de muslimska invandrarna. I år har en finsk biskop, Wille Riekkinen, uttalat att han hellre upplåter kyrkorummet för muslimska gudstjänster än för Lutherstiftelsen. Samma linje lär de sökande till kyrkoherdetjänsten i Jakobstads finska församling ha varit på. Galenskapen eskalerar.

Eller så har man helt enkelt bara kommit till samma insikt som svenskarna, att det är betydligt mer ekonomiskt fördelaktigt att, istället för att bygga moskeer, ta in imamerna i de redan befintliga kyrkorna. Då behövs ju inga dyra nybyggen! Och inbesparingar, det är ju tidens melodi!

Här kan man verkligen tala om den öppna kyrkportens dag!

Den dag någon församling här i närområdet tar sig för med något liknande ska jag försöka komma ihåg att leverera en hammare och en näve sextums-spik till pastorskansliet tillsammans med citatet från Malaki 1:10.

”Om ändå någon bland er ville stänga tempeldörrarna, så att ni inte förgäves tänder upp offereld på mitt altare!”

Om nån vill läsa mer om eländet, så här är adressen: http://tinyurl.com/62fxs3u

Taggar:
Publicerad i Svenska blogginlägg