Flygekorrar, skarvar, och människobarn

Vill man förhindra ett vägbygge ska man söka efter tecken på att flygekorrar håller till i terrängen. Då är det stopp för allt annat! Vill man förhindra att ett bostadsområde byggs, då ska man leta flygekorrspillning, för där flygekorrar bor får allting annat vika. Flygekorrar är alltså viktiga varelser och har ett starkt rättsskydd!

 

Blir man trött på att se ohämmat växande skarvkolonier förstöra skärgården och utrota fisken, då ska man helst vinna på lotto innan man gör något åt saken, för se, skarvar, de är skyddade av lagen, dem får man inte röra! Det kostar hundratals euro i böter att ta ett sådant skadedjur av daga!

 

Människobarn, ofödda sådana alltså, dem får man däremot ha livet av utan påföljd.

De har inget rättsskydd alls!

Är det ingen annan än jag som tycker att något har gått väldigt mycket fel, när skarvar och flygekorrar har starkare rättsskydd än människor??

Jesus, han sade till sina lärjungar att de var mycket mer värda än många sparvar.

Jesus, han sade till sina lärjungar att Fadern ger mat åt himlens fåglar, och ni är mycket mer värda än de!

I dagens läge tycks lagstiftarna anse att förhåller sig tvärtom…

Taggar: ,
Publicerad i Svenska blogginlägg