Vanlig, enkel lydnad…

För några dagar sedan var jag med på en välsignelse av ett hem, en av mina vänner hade nyligen flyttat, och han ringde mig och undrade om jag kunde komma och tala i ett möte hemma hos honom, och samtidigt då välsigna hemmet. När jag kom dit var huset fullt, han hade nämligen frimodigt bjudit in sina nya grannar i radhuset till mötet!

Där behövde ingen sväva i okunnighet om vad för slags människor de nyinflyttade var!

Texten jag talade över var enklast tänkbara, både ifråga om längd och innehåll.

”När ni kommer in i ett hus ska ni tillönska det frid!”!

Det är Jesu egen befallning, kort och klar och enkel.

Man kommer in i ett hus, och det första man säger är ”Frid över detta hus!”

Det kostar inget, det gör inte ont, och ingen har ännu blivit arg, inte på mig åtminstone, för att jag har gjort det. Ändå har det visat sig att det är rätt sällan de troende följer denna enkla, klara Herrens befallning.

Varför inte?

Kanske man helt enkelt inte vågar. OK, men vad finns där att vara rädd för? På riktigt??

Eller så har man aldrig hört talas om att Jesus befaller oss att göra så här. Vad då aldrig hört talas om? Som kristen förväntas man faktiskt läsa evangelierna och ta reda på vad Herren har sagt!

Men det jag tror är det vanligaste och värsta, det är att vi helt enkelt inte har förstått att det är något verkligt, det vi gör!

”Om det huset är värdigt, ska den frid ni tillönskar det bli kvar över det, om inte, ska er frid vända tillbaka till er själva!”

Det är alltså en verklig välsignelse, en som Gud själv står bakom, något som tillför värdfolket något gott och positivt, detta som vi gör, när vi lyder Herren Jesus och önskar frid över de hem vi besöker!

Det är inte tomma ord, ingen religiös ceremoni, inget försök att verka from och fin.

Det är Jesus, som på detta sätt vill använda oss till välsignelse för andra!

Om du hade en ficka, som alltid var full av tusenlappar, och som aldrig blev tom hur mycket du än delade ut åt alla behövande, skulle du inte göra det då?

Nåväl, det är just vad du har. Din ”välsignelseficka” sinar inte, inte fast hur många hus du än önskar Guds frid över! Inte min heller.

Något att tänka på och praktisera!

Taggar:
Publicerad i Svenska blogginlägg