Var finns logiken?

Dagens tidning: Statsministern uttalar sig. Det är fråga om krisen i Ukraina, om Rysslands nya politik gentemot grannländerna, det funderas också i dagens blad en del på frågan huruvida det vore dags för Finland att söka Natomedlemskap, innan någon i Kreml kommer på den mindre goda idén att det vore dags att annektera före detta storfurstendömet Finland.

Sen då statsministern. Först konstaterar han att det ju är hotfullt att Ryssland går in för en politik, som går ut på att man är beredd att också med militärt våld skydda ryska minoriteter i andra länder, om man från ryskt håll anser att de diskrimineras på något sätt. Sen konstaterar han att vi här i Finland måste vara noggranna med att behandla vår egen ryska minoritet jämbördigt. Detta för att inte ge Ryssland någon orsak att ta till Krim-taktiken.

Men sedan, och det fick mig att gnugga mig i ögonen och läsa en gång till, säger karln att vi aktivt bör gå in för att locka hit fler ryska inflyttare!

Jag får erkänna att jag i det ögonblicket kände en intensiv lättnad över att han ska avgå som partiordförande, och därmed också som statsminister, om någon månad. En människa som resonerar så totalt med huvudet under armen ska inte sitta i landets ledning!

Inte har jag något mot ryssar, vad jag har förstått är det ryska folket i allmänhet vänliga och hyggliga människor. Men att säga att vi aktivt ska försöka öka på vår ryska befolkning i ett läge, när det har visat sig vara ett direkt hot att ha en stor rysk minoritet, det kan ju inte sägas vara klokt i någon ände alls!

Vi får be till himmelens Gud att vår nästa statsminister har större förmåga att koppla ihop orsak idag och verkan i morgon, än den avgående tycks besitta!

Taggar:
Publicerad i Svenska blogginlägg