Ingen risk för väckelse!

Jag hör till dem som läser Frank Mangs. I hans böcker hittar man både uppbyggelse, tröst och förmaning, och förmaningarna kan ibland vara så inträngande att man nästan duckar när man läser!

Då och då kommer frågan varför vi inte har någon väckelse nuförtiden upp, när kristna sitter och samtalar och funderar.

Frank har synpunkter på saken:

”Varför har vi inte ständig väckelse i våra församlingar? Det är flera orsaker. En av dem är att vi har överlåtit väckelsegärningen åt ett fåtal specialister, i stället för att vi var och en skulle ha gått in det gudomliga uppdraget som själavinnare.

Vi kallar en evangelist att hålla möten. Vi ber för honom ifall han råkar falla oss i smaken, annars blir han föremål för bitande kritik. Vi låter honom och några till knoga på en helg, en vecka, eller en månad om de orkar, sen tackar vi för hjälpen och betalar för besväret, och så är den episoden förbi.

Det är oerhört lättvindigt och oerhört tragiskt. För så länge vi håller på med det systemet behöver vi aldrig befara ständig väckelse i våra församlingar!”

Det är alltså ingen risk för väckelse i nuläget! Den hör till de saker som inte kan köpas för pengar, inte ens fast pengarna betalas ut som lön åt en tillresande evangelist.

Taggar: ,
Publicerad i Svenska blogginlägg