Oliko Jumalalla kuudes päivä vapaa?

Tällainen kysymys tuli, ja yritän nyt parhaani mukaan vastata!

”Jumalan rauhaa! Ingmar. Luin tässä taas raamattua alusta ja jälleen hieman ihmettelin, kuten aiemminkin, luomiskertomus. Siinähän Jumala loi maailman kaikkinensa. Mutta ihmetyttää Moos 1:31 jae, Ja Jumala katsoi kaikkea, mitä hän tehnyt oli, ja katso, se oli sangen hyvää. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, kuudes päivä. Kysymys kuuluu; Oliko Jumalalla kuudes päivä vapaa??
Koska 2 luvussa jae 1.sanoo: Niin tulivat valmiiksi taivas ja maa kaikkine joukkoinensa jae 2. sanoo: Ja Jumala päätti seitsemäntenä päivänä työnsä, jonka hän oli tehnyt, ja lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikesta työstänsä, jonka hän oli tehnyt. Siunausta Aimo.”

Olisi tietenkin inhimillisesti katsoen mukava, jos saisimme heti Raamatun ensimmäisestä luvusta tällainen vahvistus viiden päivän työviikkoon, mutta kun katsoo vähän tarkemmin, tämä ei onnistu.

Jakeet 1-5  kertoo siitä, mikä tapahtui ensimmäisenä päivänä, ja kertomus päättyy näin: ”Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä.”

Jakeet 6-8 kertoo Herran toisen päivän työstä, ja taas päätteeksi sanotaan: ”Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, toinen päivä.”

Tällä tavalla ilmoitetaan sitten jatkossakin jokaisen luomispäivän päätteksi, että ehtoo ja aamu olivat tulleet tällekin päivälle, nyt tämä oli valmista.

Kun sitten jakeissa 24-31 kerrotaan kuinka Jumala loi ihminen ja kaikki kasvit ja eläimet, tämä tapahtuu tietenkin kuudennen päivän aikana, ja sitten päätteeksi taas sanotaan, ”ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, kuudentena päivänä.”

Että ehtoo mainitaan ennen aamua johtuu siitä, että Raamatussa vuorokausi alkaa 18.00 illalla.

Toivottavasti vastaus tyydyttää!

Publicerad i Suomeksi
En kommentar på “Oliko Jumalalla kuudes päivä vapaa?
  1. Aimo skriver:

    Hyvä vastaus! Itse ajattelin jotakin käännösvirheen tapaista, mutta nyt, sinä Ingmar, toit asiaan valoa minunkin ymmärrykseen. Kiitos siitä!
    Siunausta! Aimo.