Återgång till normal ordning

Så var då årets semester slut, det gick fort att komma till den dagen!

Det var först när jag varit ledig några dagar, som jag märkte hur trött jag verkligen var, så länge man har farten uppe hinner man liksom inte känna efter. Inte kan jag påstå att jag känner mig helt utvilad än, men som väl är får jag mjukstarta nu, jag har just inga kallelser de närmaste veckorna, vilket är ganska vanligt för augusti månad – församlingarna brukar nämligen också mjukstarta efter semestrarna!

Nu ska jag börja med att inventera hemsidan, och kolla vad jag har på hälft i mina skriverier, ibland halkar jag nämligen vidare från nån serie jag hade tänkt skriva fler inlägg i, och börjar med något annat emellan, och sen kommer jag aldrig tillbaka till det som bara blev halvfärdigt.

Det finns människor jag har tänkt besöka, men som det inte riktigt blev tid med under den fullbokade våren, men nu ser det ljusare ut med lediga kvällar!

Och det finns, som alltid, sånt som jag vet med mig att jag behöver läsa in mig bättre på, så sysselsättningen för regniga dagar är därmed given!

Jag har annars avslutat läsningen av en bok, som jag fick i gåva för nästan ett år sedan, nu under semestern.

Det är sällan det tar mig ett år att läsa en bok, men den här var i en klass för sig vad det gällde både kvantitet och kvalitet i innehållet! Den heter ”The Reformation Study Bible”, och har kommentarer vars textmassa uppgår till ca tre gånger bibeltexten, och som jag läste alla kommentarer också, vartefter jag läste själva bibeltexten, tog det sin rundliga tid att komma genom!

Naturligtvis höll jag inte med om allt i kommentarerna, men jag hittade massor av matnyttiga vinklar, och för mig ny information i dem, så jag tycker det har varit väl använd tid! Så, om du råkar ha eller få tillgång till den här studiebibeln, då kan jag rekommendera den – med reservation för den hårt drivna dubbla predestinationsläran i kommentarerna, då.

Ja, det där med bibelkommentarer. Jag hörde för nån dag sen berättas om en känd och gedigen svensk bibellärare, som hade försökt få en kommentar till Nya Testamentet utgiven. Inget förlag hade velat ge ut den. Motiveringen var, att ”ingen är intresserad av bibelkommentarer längre, de är osäljbara”.

Jag kände en viss uppgivenhet, när jag hörde detta. I GT, Hosea 4:6, säger Herren så här: ”Det är förbi med mitt folk, därför att det inte får någon kunskap”. ”My people is destroyed for lack of knowledge” står det i gamla King James.

I den versen är det de, som skulle ha varit folkets lärare, som sägs bära ansvaret för sakernas tillstånd.

Nu tycks det i stället vara så, att när församlingens lärare skulle vilja dela med sig av sina insikter, då är folket inte intresserat! Resultatet torde dock vara detsamma i båda fallen – både de som inte får någon mat, och de som vägrar att äta den mat som finns tillgänglig, kommer att drabbas av undernäring, och till slut svälta ihjäl.

”Sänd oss en hunger runt kring jord efter att höra Herrens Ord”, sjunger vi i psalmen.

Amen till den bönen!

Taggar:
Publicerad i Svenska blogginlägg