Livet som pensionerad predikant

Då och då hör folk sig för om hur jag har lyckats anpassa mig till pensionärstillvaron.

Om jag ser trettio år bakåt i tiden, får jag lov att erkänna att jag inte alls väntade mig att nånsin bli pensionär, då, när jag började resa på heltid – jag levde i det hoppet att Jesus skulle komma tillbaka innan jag skulle hinna bli så gammal! Nu blev det ju inte så, men hoppas gör jag fortfarande – någon dag kommer Han ju, och varje dag jag lever kommer jag en dag närmare den dagen!

Vad det gäller den saken har alltså inget förändrats, men vad det gäller mina övriga omständigheter har det väl ändrat, åtminstone litet grann.

Efter nyår gick jag in för att inte jobba mer än 70% i fortsättningen, och det kommer jag att lyckas hålla rätt väl det här första halvåret, förutsatt att jag inte åtar mig några fler uppdrag före sommaren. I sommar har jag för avsikt att riktigt slå på stort, och ha två månader ledigt! De fasta engagemang, som jag fortfarande har, tar paus över sommaren, och något annat kommer jag inte att åta mig. Nu ska jag ha ledigt, och utan större saknad minnas alla de somrar, när jag reste runt med mötestältet, och hade en dag per vecka ledig, när andra människor hade semester….

Var tid har sitt behag! :)

Jämfört med hur det var tidigare har jag alltså furstligt med ledig tid, och jag märker att jag mår bra av det, samtidigt som jag har haft alldeles tillräckligt med sysselsättning för att anpassningen till livet efter arbetslivet ska gå smärtfritt.

Nu är det vårbrukstider, och jag tycker om att se när saker växer.

Det där med att krypa i grönsaksland och rensa ogräs tycker jag mindre bra om, knäna har börjat protestera mot den behandlingen, så jag har börjat övergå till att odla i lådor, tillräckligt höga för att jag ska kunna stå upprätt medan jag pysslar med plantorna. Det tog nu inte så länge att spika ihop ett antal sådana, och jag hoppas på god nytta av dem!

Jag får väl lov att tillverka fler senare i sommar, när de nya jordgubbsplantorna börjar reva ut sig….

Idag har jag för avsikt att sjösätta min lilla båt, ty jag förväntar mig också tid och möjlighet att fiska gäddor. De brukar vara på hugget efter avslutad lektid, och filead gädda är en dejelig läckerhet!

På eftermiddagen kommer brorsan med hustru hit, och vi ska kalasa på resterna från gårdagens morsdagsfirande tillsammans.

Livet är bra!

 

 

 

Publicerad i Svenska blogginlägg