Liten lägesrapport….

En del av er, som följer med vad jag skriver, har berättat att ni också brukar sända upp någon bön då och då för mina olika förehavanden ute i församlingarna, och det är jag tacksam för – jag behöver alla välsignelser jag kan få!

Jag har ju visserligen en möteslista här på sidan, där det syns var och när jag rör mig, men kanske litet mera kött på benen vore önskvärt?

Alltnog, nu på torsdag, 6.10, återupptar jag bibelstudierna i Solf Missionshus. Det har glesnat där under åren, en del av dem, som brukade komma, är hemma hos Herren nu, andra är för gamla och skröpliga för att färdas till möten längre, så om det inte dyker upp några nya ansikten där i höst, kommer vi antagligen att få lov att sätta lapp på luckan där. Jag hoppas ju innerligt att det inte ska gå så, så be gärna en bön att tillslutningen ska öka!

I höst har jag tänkt att vi skulle se vad Bibeln har att säga om det här med att höra Guds röst, uppfatta och ta emot Guds tilltal.

Undervisningskvällarna i Kuni Betesda började för två veckor sen och fortsätter i kväll, 4.10. Där har vi haft temat ”Anden, den kristne, och församlingen” ända sen förra hösten, och kommer att fortsätta med det ännu några kvällar. Jag har ju lagt ut sammandragen från de bibelstudierna här på sidan vartefter, så den som vill kan ju bilda sig en uppfattning om vad vi hittills har tagit upp!

Gänget i Övermark bjöd in till bön och fasta på Frank Mangscentret i Närpes för en dryg vecka sedan, det var då  inledningen på hösten och vintern tillsammans med dem. Jag var med där och handhade undervisningen. Jag brukar åka till den här allkristna gruppen i Övermark en gång per månad, nästa gång blir 26.10. Där är det då fråga om bön och förbön, lovsång och tillbedjan, och så brukar jag ha ett undervisningspass över olika ämnen. Senaste vinter talade vi om bön, och om att samarbeta med den helige Ande. Har ännu inte klart för mig hur vi fortsätter, vi ber och ser!

Sen är det då möten och gudstjänster här och var, faktiskt så pass många, att jag har fått lov att dra streck för höstterminen – jag blir ju inte yngre, och jag är faktiskt pensionär sen nästan tre år, så litet får jag väl lov att ta ner på farten!

Och här har vi alla ett stort böneämne, nämligen att det ska komma tillräckligt många yngre, som känner kallelse att ta upp stafettpinnen vad det gäller just predikande och undervisning! När man läser mötesannonserna här i Österbotten, kan man inte undgå att lägga märke till hur ofta de pensionerade pastorerna fortfarande är i elden – det finns tydligen helt enkelt inte andra att ta till många gånger!

Idag på eftermiddagen ska jag hälsa på i Sionförsamlingen i Vasa, jag ska umgås med de andra seniorerna, och hålla något slags anförande. Kanske det går där också som på ett ställe, som jag nu inte ska namnge, där mötesledaren steg upp efter att jag sagt amen, och sade så här: ”Medan Ingmar predikade, eller vad det nu var han gjorde….” ;)

Publicerad i Svenska blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>