Tänk en gång till!

Jag är inne på koranbrännandet idag.

Jag är kristen, inte muslim, men har nog ett exempel av koranen här hemma i bokhyllan. Hur skulle jag annars veta något om vad muslimerna tror på? Fick god hjälp av att läsa ”Jag sökte Allah och fann Jesus” också, för den delen.

Dock har jag inte känt någon oemotståndlig lust att elda upp den  koran, som jag har, även om jag inte håller med om innehållet.

Visst har jag bränt böcker i mina dagar, då sånt skräp, som kom i min ägo i yngre dagar, men som jag inte skulle vilja att mina barnbarn skulle få i händerna. Såna publikationer har hamnat i både kaminen och pappersinsamlingen. Då syftar jag på våldspornografi av den sorten som en del av pocketserierna om diverse hemliga agenter och maffiautrotare var fyllda av.

Andra tycks finna något slags nöje i att bränna sådana böcker, som är heliga för andra – eller så har man andra agendor. Det finns krafter, som gärna ser att att västvärlden och den muslimska världen hamnar i luven på varandra, till exempel…. jag tror inte att den ryska ledningen fäller några tårar över terrorhoten mot Sverige…..

Men, det är en annan konsekvens av bokpyromanin, som jag har svårt att tro att de, som kallar sig kristna, och sysslar med koranförstörande, har tänkt på.

De står där med bok och cigarretttändare i ett land, där polisen skyddar deras rätt att göra detta, och tuttar på med ett leende på läpparna. Men ägnar de den minsta tanke åt att det faktiskt finns miljoner kristna, som lever i länder där de är i minoritet? Där polisen inte skyddar vare sig koranbrännare eller yttrandefrihet, tvärtom?

Tänker de på hur den muslimska majoriteten i de länderna reagerar gentemot sina kristna grannar, när de får höra att där borta i t ex det (nominellt) kristna Sverige, där eldar man stöd av polis och lagstiftning upp en bok, som det i det egna landet är belagt med dödsstraff att vanhelga?

Det är de kristna i t ex Pakistan, som får ta smällen för vad putintrollen och publicitetssökarna i Sverige gör. Den vanlige pakistanske muslimen kommer inte åt nån i Sverige, men han kan hämnas på sin kristne granne – och gör det också!

Förra månaden kom en jihadistisk grupp i just Pakistan med en uppmaning till andra muslimska organisationer att göra gemensam sak med dem för att ta livet av kristna i landet. De sade också att eftersom koranen vanhelgas av kristna i andra länder, kommer de att göra livet till ett helvete för Pakistans kristna. Man har bränt kyrkor och vandaliserat kristnas hem.

Det är vad koranbrännarna uppnår med sina ”manifestationer”. Deras egna skinn är inte i någon större fara, och vad det gäller svedan i skinnet på kristna tiotusen kilometer bort, förefaller attityden vara ett ”vem bryr sig”.

Yttrandefrihet är, som all annan frihet, en frihet under ansvar.

Om jag använder min frihet på ett sätt, som är till skada för andra, då är jag inte längre kvar i kärleken.

Står det i Bibeln.

 

 

Taggar:
Publicerad i Svenska blogginlägg
En kommentar på “Tänk en gång till!
  1. Kalevi Wilkman skriver:

    Dessa bokbrännare har naturligtvis en agenda, inte sällan en politisk agenda i första hand, det är tydligt nu när NATO-processen är på tapeten i Sverige. Man vill hindra den med alla medel, inga nämnda, inga glömda. Sedan spelar även hatiska känslor mot islam en roll p.g.a. all ondska och terror som görs i Allahs namn. Inte undra på att människorna känner avsky mot allt vad religion heter, och då får alla ”släng av sleven”.