Jullov!

I måndags bevistade jag sista samlingen jag hade i almanackan för det här året, så nu är det jullov!

Jag minns att jag, när jag blev pensionär för fem år sedan, skrev ett inlägg, där jag bland annat sade att jag nu övergick till reserven i Guds armé, och i fortsättningen bara skulle finnas till hands, om jag någon gång skulle bli inkallad till ”reservövning” någonstans.

Med fem års facit får jag konstatera, att någon brist på reservövningar har det inte varit! Jag har haft kallelser och uppdrag så mycket jag har orkat med – vilket då motsvarar typ halvtidsarbete. Mer vill jag inte ha. Dels blir man ju inte precis yngre med åren, dels har jag velat prioritera familjen litet bättre än jag gjorde under mina aktiva år – så här i efterhand är det inte svårt att inse, att resepredikantsysslan nog slukade mig med hull och hår, var jag inte ute och predikade, så funderade jag på nästa uppdrag…

Den är på det sättet besvärlig, den här ”andliga branschen”, att man aldrig riktigt har den där känslan av att man har gjort tillräckligt, att det skulle vara färdigt.

Inte heller finns det någon, som säger åt en, att nu ska du vila, nu tar vi andra hand om ruljangsen här ett tag. Snarare är det så, som ett talesätt i min hemtrakt uttryckte det: ”De villigaste hästarna får dra de tyngsta lassen…”

Hade jag inte haft en god portion medfödd lathet, då hade jag antagligen bränt ut mig i något skede.

Stor hjälp har jag också haft av en sak, som Sven Reichmann sade i bibelskolan: ”Om inte den onde får oss att  sitta på vår stjärt och ta det lugnt, då pekar han så gärna ut alla behov, som finns runt om oss, och säger något i stil med att ”naturligtvis har inte du tid att ta det lugnt, se på alla behoooven!” Då jobbar vi ihjäl oss, utan att vara ledda av Gud i det vi gör, för då är det köttet och djävulen, som anger takten!

Man mår bättre av att vara styrd av Guds vilja och ledd av Anden, än av att vara ledd av sitt behov att vara andra till lags och styrd av andras önskemål, det är visst och sant!

Och just nu är det alltså dags för den här gubben att ta det lugnt ett par veckor, och njuta av julfriden! Inga fler predikoturer och inga fler inlägg här på sidan förrän vi skriver 2024!

Välsignad jul och gott nytt år, allesammans!

Publicerad i Svenska blogginlägg
En kommentar på “Jullov!
  1. Camilla Mattsson skriver:

    Ingmar och övriga läsare: jag önskar ett gott slut på 2023 och ser fram emot att läsa mer av Ingmar under 2024. Eftersom Ingmar citerade Sven Reichmann, som var en underbar, humoristiskt Bibelkunnig och fantastiskt föreläsare – så ger jag en länk för att kunna lyssna till denna mannens undervisning – vilket är mer än bröd för dagen. Det är det sanna brödet. Jag rekommendera varmt Sven Reichmanns undervisning.https://pod.kristenmp3.se/sven-reichmann-podcast/