Nya tag!

Idag är det då sista dagen i juli, och därmed har pensionärens semester kommit till sitt slut för den här gången – vi brukar ju klaga, vi pensionärer, att vi aldrig får nån semester mer, men jag har faktiskt varit ledig i sex veckor nu, så när som på ett snabbt inhopp i en gudstjänst senaste söndag – han som skulle ha predikat var indisponerad.

Det har nu inte precis varit några ligga på badstranden-veckor, även om vi nog har besökt stranden rätt ofta på kvällarna för att svalka av oss inför natten. Det finns så mycket annat roligt att göra på sommaren!

Som att umgås med barnbarn, till exempel, eller påta i trädgårdslandet och se hur det växer (ogräset har som vanligt växt bäst av allt), att vandra i skog och mossar och hitta ovanligt mycket hjortron, i år fanns det så det räckte att plocka både åt mig själv och andra, och mycket annat liknande – som allt haft det gemensamt att jag har fått vara utomhus mest hela tiden!

Till och med har jag hittat kantareller redan, och det är ovanligt tidigt, men så har det ju också regnat och varit varmt. Jag äter inte gärna svamp, men frugan gillar dem desto mer, så jag plockar när jag stöter på dem!

Nu blir det litet mindre tid för allt sådant, för nu är det dags för nya tag i Herrens vingård. Till helgen ska jag då åka ner till Kristinestad, och delta på ett hörn i den där pågående evangelisationsveckan. Någon evangelist är jag väl inte, men jag ska nu i alla fall med Herrens hjälp försöka tala i tre möten där.

Det är en svaghet, det här, att vi har predikanter och pastorer i minut och parti i vår nordiska kristenhet, men just evangelister, människor med den där speciella förmågan att arbeta med primärevangelistion, dem är det tunnsått av. De flesta förkunnare är så vana att tala till redan frälsta, att vi inte riktigt vet hur vi ska vända tungan i mun, när vi ställs framför dem, som inte har någon tro eller någon bakgrundskunskap om kristendom…..

Det här är ett stort böneämne! ”Herre, ge oss evangelister!” Och om någon vill be en bön för undertecknad under den här helgen, så tas alla välsignelser emot med tacksamhet!

 

Publicerad i Svenska blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>